Skip to main content

Heb jij behoefte aan een handvat om met je cliënt in gesprek te gaan over bewegen? En doe je dit het liefst op een lichte, luchtige, motiverende manier? Dan is het BeweegPlan mogelijk iets voor jou.

Meteen downloaden? Dat doe je hier, het is helemaal gratis!

Aan de slag met complimenten?

Waarom dit BeweegPlan?

Ik kom veel op locaties binnen woonzorginstellingen. Ik zie hoe hoog de werkdruk is en merk dat zorgverleners met name de administratieve druk als belastend ervaren.

Tegelijkertijd merk ik dat er wel behoefte bestaat aan een gespreksinstrument over bewegen. Iets dat een gesprek kan structureren en ondersteunen. Maar dan het liefst zonder ellenlange vragenlijsten, op papier of digitaal. Om deze reden heb ik een visueel beweegplan Ontwikkeld.

Mijn voorwaarden waren:

  • Leuk om mee aan de slag te gaan
  • Ondersteunend bij een gesprek
  • Het samen invullen werkt motiverend en er is nooit sprake van ‘moeten’

Al vrij snel had ik samen met mijn illustrator het eerste concept ontwikkeld. Na input van verschillende woonzorginstellingen ontstond het volgende concept. Daarmee is een stagiair in de praktijk aan de slag gegaan. Zij heeft gebruikerservaringen verwerkt en dit leidde tot twee verschillende versies, die je beide gratis kunt downloaden. 

Wat kan je met MijnBeweegPlan? En wat niet?

Mijn BeweegPlan is ontwikkeld als gespreksinstrument. Het belangrijkste doel is dat het ondersteunend werkt bij een motiverend gesprek over bewegen. Mijn BeweegPlan is ook bedoeld om door een cliënt te worden bewaard. Hij of zij kan er nog eens naar kijken en mogelijk delen met familieleden.

Het is uitdrukkelijk niet bedoeld als registratie-instrument. Natuurlijk kan het inzicht geven om (met toestemming van de cliënt) een kopie te bewaren in het dossier. Maar houdt als begeleider voor ogen dat het gaat om de motivatie van jouw cliënt en niet om of alles volledig en juist is ingevuld.

Waarom zomaar te downloaden?

Mijn BeweegPlan is ontwikkeld met input vanuit de praktijk. Verschillende bewegingsagogen en bewegingswetenschappers hebben hun feedback gegeven. Er bleek  behoefte aan een instrument als dit. Je kunt het gratis downloaden en zoveel gebruiken als je wilt, omdat ik niet wil dat er allerlei drempels zijn om het te gaan gebruiken.

Hoewel er geen kosten aan verbonden zijn, moet je wel je mailadres downloaden. Zo kan ik je op de hoogte houden van updates, nieuwe blogs en artikelen. Je mailadres is bij mij veilig. Ik deel dit niet met anderen en bovendien kan je je in één klik weer afmelden. Ik verwijder dan definitief al jouw gegevens. 

Als je je gegevens invult, ontvang je via de mail een link naar de download-pagina. Hier kan je de basisversie downloaden, maar ook een speciale versie voor cliënten met een licht verstandelijke beperking. Deze kan je zelf uitprinten op A4 of A3 formaat.

Hoe kan je het gebruiken?

Stagiair Fardou Visser maakte dit filmpje om te laten zien hoe je MIjnBeweegPlan kunt gebruiken. Het is bedoeld voor variant B. Op de downloadpagina vind je ook een filmpje dat hoort bij variant A. 

Belangrijk: in het filmpje wordt er bij ‘dit ga ik deze week doen’ gekozen voor erg grote beweegactiviteiten, namelijk: 

  • sporten met de buurjongen
  • elke dag mijn kamer opruimen

Kies liever voor veel kleinere stappen! 

NB: kies kleinere stappen!

Bijvoorbeeld:

  • i.p.v. sporten met de buurjongen –> bedenken wie er misschien eens met mij zou willen voetballen
  • i.p.v. elke dag mijn kamer opruimen –> deze week de kapotte sokken uit mijn la halen en weggooien

De genoemde waaier is helaas niet beschikbaar.

Marielle Tromp achter tafel

Niet precies wat jullie zoeken?

Ben je enthousiast, maar is dit nog niet helemaal wat jullie zoeken?

Ik kan helpen om voor jullie organisatie een eigen plan of tool te maken. Iets wat precies past bij jullie organisatie, zodat je dit kunt integreren in jullie dagelijkse manier van werken.

Wil je weten wat ik mogelijk voor jullie kan betekenen? Neem dan contact met mij op

Contact opnemen?