Doen wat er toe doet, in zorg en welzijn

Ik ben gemotiveerd om bij te dragen aan het werk van professionals in zorg en welzijn. Mijn werk is erop gericht om hun werk makkelijker en leuker te maken. Om te zorgen dat zij gemotiveerd blijven en voldoening ervaren. En dat zij kunnen blijven doen wat er voor hen toe doet – het zorgen voor en begeleiden van hun cliënten. 

Op deze manier doe ik  wat er voor mij  toe doet. Dat doe ik in mijn werk en in de rest van mijn leven. Ik doe elke dag bewust wat voor mij belangrijk en zinvol is.

zwaaiende hand

Wie ik ben

Aangenaam kennis te maken! Mijn naam is Mariëlle Tromp. 

Ik noem mijzelf trainer, sparringpartner, coach, side-kick of procesbegeleider. Meer consequent ben ik met mijn thema’s: ik houd me bezig met verandering, beweging en gedrag. 

rugzak

Wat ik meeneem

Ik ben opgeleid als fysiotherapeut en bewegingswetenschapper en heb daarna opleidingen gevolgd op het gebied van coaching, training, NLP, Voice Dialogue en systemisch werk (organisatie-opstellingen). Al deze kennis en vaardigheden zet ik in voor mijn klanten. 

bril

Mijn blik

Wat mij kenmerkt is dat ik niet alleen kijk naar wat direct zichtbaar is, maar ook naar onderliggende patronen. Ik kijk zowel ‘boven water’ als ‘onder water’. Daardoor zie ik snel waar het vast zit én wat er nodig is om weer beweging te brengen. 

Mijn brein werkt visueel. Ik zie plaatjes, maar vooral verbanden.  Doordat ik dit goed heb leren gebruiken, zie ik vaak letterlijk kansen om met een kleine verandering te zorgen voor resultaten.

pet

De rol die bij mij past

Als trainer ben ik een coachende trainer. Ik houd structuur, maar werk met wat er op dat moment gebeurt en nodig is. Als coach of sparringpartner gaat het om inzicht, maar óók om hulp bij concrete stappen. Binnen projecten ben ik graag de inhoudelijke side-kick van een projectleider. Eigenlijk past bij mij in al deze gevallen de rol van facilitator, die kijkt wat er nodig is en daar op inspringt. 

locatie

Wat is mijn werkgebied?

Ik werk graag met mensen met wie ik een klik heb. Vaak zijn deze mensen werkzaam binnen zorg en welzijn en werken ze vanuit een drive om waarde toe te voegen.

Geografisch werk ik voor mensen en organisaties in heel Nederland, zowel op locatie als online. Omdat ik zelf woon in Assen (Drenthe), ga ik langere samenwerkingen het liefst aan met organisaties in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel. 

Mariëlle Tromp

“Mariëlle heeft goed inzicht in wat mensen beweegt en niet beweegt. Ze sluit daar in haar oplossingen naadloos op aan. Ze denkt stevig mee en kijkt ook verder dan haar opdracht. Een belangrijke kracht van Mariëlle is het op een praktische manier verbinden van wetenschap en praktijk.”

Saakje Mulder in haar rol als directeur van Sport Fryslân

Wanneer ik een bijdrage kan leveren

Wat ik goed kan:

  • Ik kan vanuit vertrouwen een positieve sfeer neerzetten. Een ruimte om uit te wisselen, maar ook om fouten te maken. Om iets te doen of te zeggen wat je anders misschien niet zo snel deed, maar waardoor je wel vooruit kunt komen. 
  • Ik verplaats me makkelijk in anderen. Ik kan meedenken om jouw denkwijze of een situatie te doorgronden. Daarbij zie ik ook snel waar jij goed in bent en hoe je dat kunt inzetten.
  • Ik zie processen voor me. Loopt het niet, gaat het niet of stroomt het niet? Ik voel snel aan waar het vast zit. Als dat aandacht krijgt, dan komt een proces vaak vanzelf weer in beweging. 

Hierdoor ervaren mensen de trainingen of teamdagen waar ik bij betrokken ben vaak als leerzaam en ontspannen. Ze halen er soms heel andere dingen uit dan ze vooruit dachten. 

Of het nu gaat om een training, een teamdag, een heisessie, een projectgroep of een OR: de meeste mensen ervaren mij als iemand die met empathie het proces in beweging brengt. 

Wanneer ik een bijdrage kan leveren

Wanneer mag je mij bellen?

  • Spreekt mijn stijl of verhaal je aan? 
  • Denk je dat ik misschien iets voor je kan betekenen, ook als jouw precieze vraag of thema er niet tussen staat? 
  • Of wil je eens van gedachten wisselen over wat er binnen jouw team of organisatie speelt? 

Ik ga graag met je in gesprek!

Je mag me natuurlijk bellen. Maar vaak is het handiger om eerst via mail een moment af te spreken. Dan heb ik rustig de tijd voor jouw vraag of verhaal. 

Hartelijke groeten, 
Mariëlle Tromp

Marielle Tromp
  • Ik help zorgprofessionals te doen wat er voor hen toe doet. 
  • Meer voldoening en meer resultaat, met meer gemak. 
  • Door training, teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. 

© Mariëlle Tromp 2010 - 2022

Fotografie: Pragt Plaatjes

Contact opnemen?