Skip to main content

Leer hoe je jouw cliënt makkelijker kunt motiveren
Of hoe je een team eenvoudiger mee krijgt in je aanpak

Want pas als je anderen weet te motiveren
Kom je samen tot mooie resultaten

KRP en ADAP via KP

Accreditatie

Let op! Deze workshop was tot en met 2023 geaccrediteerd geaccrediteerd bij ADAP en het KRF. Dat is niet meer zo (alleen mijn 2-daagse scholing is nog geaccrediteerd).

Wel is het mogelijk om een bewijs van deelname te ontvangen. Hierop staat een studiebelasting van 3 uur vermeld. Dit bewijs van deelname kan je mogelijk zelf indienen. Neem even contact op als je hier gebruik van wilt maken: marielle@marielletromp.nl 

Aan de slag met complimenten?

Ben jij ook zo hard aan het werk?

Veel therapeuten en agogen hebben regelmatig het gevoel dat zij degene zijn die hard aan het werk zijn. Harder dan een cliënt of harder dan een team waar ze mee werken.

Dat is wat ik ook vaak zie gebeuren in trainingen:

 • Een therapeut die op het puntje van haar stoel zit, terwijl degene met wie ze oefent steeds meer achterover leunt;
 • Een agoog die volop oplossingen bedenkt, terwijl degene met wie ze oefent die één voor één van tafel veegt;
 • Of iemand die afspraken aan het maken is, terwijl degene met wie ze oefent ‘ja’ zegt, maar ‘nee’ uitstraalt.

Herken jij het gevoel dat jij degene bent die hard aan het werk is?

Dan weet ik zeker dat je baat zult hebben bij een training in motiveren.

Meer Complimenten op de Werkvloer e-book

Wanneer kies je nu welke training?

Er zijn vele trainingen die jou kunnen helpen. Misschien kwam je ze al tegen onder namen als motiverende gespreksvoering, motiverende gesprekstechnieken of motivational interviewing. Of je zocht juist naar coachopleidingen, zoals een opleiding tot leefstijlcoach of misschien personal coach.

Mijn advies is: ga sowieso een training volgen op het gebied van motiveren. Je bent immers een groot deel van je dag bezig met motiveren, enthousiasmeren, beïnvloeden en ‘mee’ krijgen. Ook al zou je maar 1 of 2 handvatten meenemen, je kunt het de hele dag toepassen. Welke training je precies kiest is afhankelijk van jouw werk en jouw doel.

Meer Complimenten op de Werkvloer e-book

Voor wie is Positief Motiveren interessant?

Bij Positief Motiveren® vind je elementen uit bovenstaande aanpakken en technieken. In de loop der jaren heb ik er precies díe handvatten, vaardigheden en tools uitgehaald, waarvan deelnemers aangeven dat ze hier het meeste aan hebben in hun dagelijks werk.

Positief Motiveren is interessant voor:

 • Therapeuten, agogen en (leefstijl)coaches die binnen een zorgorganisatie werken en teams ‘mee’ moeten krijgen in een behandelplan voor een cliënt.
 • Aandachtsvelders die hun eigen collega’s willen enthousiasmeren voor hun aandachtsgebied.
 • Een brede groep professionals die te maken heeft met het motiveren van cliënten.

De meeste mensen die zich bij mij aanmelding voor een workshop of training hebben al wat jaren werkervaring. Zij weten waar ze tegenaan lopen. Ze hebben geen behoefte aan te veel theorie, maar willen concrete handvatten waar ze direct in de praktijk iets aan hebben. Dit zijn de mensen die goed op hun plek zijn bij Positief Motiveren.

Wat werkt volgens cursisten?

Wat volgens deelnemers het beste werkt:

 • Eenvoud! Alles wordt zo veel mogelijk teruggebracht tot de kern.
 • Zelf ervaren. Als je eerst iets toepast op jezelf, voel je echt hoe en waarom iets werkt. Het zelf inzetten bij een ander is daardoor veel eenvoudiger.
 • Oefenen, uitwisselen en intervisie. Na een training wordt altijd aangegeven dat het uitwisselen met anderen enorm waardevol is. Het geeft nieuwe perspectieven op lastige situaties.

“Motiveren is de kern van mijn werk. Deze training voorziet echt in een behoefte. De filmpjes zijn duidelijk: concrete informatie ondersteund met aantrekkelijk vormgegeven illustraties. Ze zijn precies goed qua lengte om geconcentreerd te blijven. Wat mij betreft mag er nog meer informatie per module gegeven worden. Het feit dat je auditief en visueel met elkaar combineert, zorgt ervoor dat de inhoud mij bij blijft.”

Marloes Snel Voedingscoach Ons Tweede Huis deelnemer aan een online basistraining in 2019
foto van Simon

“Ik ervaar de cursus als gestructureerd en rustig. Mooi opgedeeld in niet te lange blokken, zodat ook de opzet waarborgt dat je het in je eigen tempo kan doen.

Ikzelf ben van de wetenschappelijke toets en die is speels verwerkt. De overtuiging zit in de geboden handvatten en niet in een schreeuwerig ‘zo moet het’. Een verademing.”

Simon Henk Luimstra Teamleider Sport en Cultuur gemeente Emmen, BVE2 docent, Sport en bewegen, Drenthe College deelnemer aan een online incompany training in 2020
foto van Rose

“De training heeft me echt iets opgeleverd. Ik heb geleerd dat mijn denksnelheid naar beneden moet. Het is een must om stiltes te laten vallen. Het brein van de ander moet werken!

En ondanks (of dankzij?!) de online versie werkte de training heel verbindend.”

Rosé Buskermolen – Buurtsportcoach Noordwolde deelnemer een een incompany training in 2020
Poster klantvoorbeeld

Hoe ziet Positief Motiveren er uit?

Positief Motiveren is ontstaan op basis van vele trainingen motiveren en coachen die ik zowel binnen als buiten organisaties gaf.

Positief Motiveren: 

 • Is wetenschappelijk onderbouwd. De basis wordt gevormd door theorieën op he gebied van gedragsverandering.
 • Bestaat uit vaardigheden en handvatten die afkomstig zijn uit motiverende gespreksvoering, oplossingsgericht werken, NLP en de positieve psychologie.
 • Heeft een belangrijke plek voor een coachende rol. Ik ben ervan overtuigd dat het goed ervaren van een rol automatisch leidt tot het inzetten van de juiste tools en vaardigheden.

Trainingen bestaan meestal uit een combinatie van e-learning en oefensessies.

uitleg voor bord

Wil jij kennismaken met Positief Motiveren?

Misschien weet je nog niet precies wat je wilt en hoeveel tijd je wilt investeren. Je wilt eerst eens kennismaken. En het liefst wil je daar ook meteen concrete handvatten uit halen.

Hiervoor heb ik de kennismakingsworkshop Positief Motiveren ontwikkeld. Deze geef ik regelmatig incompany, maar ik heb nu ook een zelfstudie-variant ontwikkeld. Hiermee kan je kennismaken met mijn stijl van trainen.

Je maakt kennis met Positief Motiveren door het bekijken van korte video’s, het uitvoeren van enkele opdrachten en het geven van jouw reflecties.

Omdat ik inmiddels heel wat jaren training geef durf ik je te beloven: je hebt er direct wat aan in jouw dagelijks werk. Natuurlijk gaat motiveren niet opeens in alle situaties van een leien dakje, daar heb je meer tijd en training voor nodig. Maar ik weet zeker dat het je direct gaat helpen om kleine dingen anders te gaan doen. Dit zorgt voor meer resultaat in je werk, maar voor veel mensen ook voor een relaxtere werkdag en meer werkplezier. 

De workshop kan je online en in je eigen tempo volgen. De ingeschatte studiebelasting voor de accreditatie is 3 uur. Dat is voor video’s, opdrachten en reflectievragen gezamenlijk. Maar deze 3 uur kan je verdelen over verschillende momenten. Sterker nog: dat raad ik je van harte aan. 

Heb je de hele workshop met succes doorlopen? Dan ontvang je als je aangesloten bent bij ADAP of het KRF 3 accreditatiepunten. 

Wat kost de workshop?

De workshop kost € 75 . Hiervoor krijg je:

 • 3 maanden toegang tot de workshop;
 • Waarbij je alle hand-outs kunt downloaden;
 • De mogelijkheid om vragen te stellen;
 • Op verzoek: een certificaat van deelname*;
 • 3 accreditatiepunten als je aangesloten bent bij ADAP of het KRF*.

* Het staat je in deze workshop vrij om wel of niet de reflectievragen te beantwoorden. Maar wil je een certificaat en/of accreditatiepunten ontvangen? Dan dien je deze overal te beantwoorden. Na beoordeling van je antwoorden krijg je toegang tot het certificaat en/of worden je accreditatiepunten doorgegeven

Meteen aan de slag?

Je kunt direct beginnen met de workshop. Na betaling heb je onmiddellijk toegang. Deze toegang houd je 3 maanden. 

Wil je eerst meer weten?

Misschien wil je eerst meer lezen over mij of over Positief Motiveren. 

Natuurlijk mag je jouw vragen ook mailen. Doe dit naar marielle@marielletromp.nl 

Of bekijk onderstaande veelgestelde vragen. 

Veelgestelde vragen

Hoe volg ik deze workshop?

Na aankoop van de workshop heb je toegang tot de leeromgeving op www.leren.marielletromp.nl. Als je hier ingelogd bent heb je toegang tot de hele workshop. Deze is opgebouwd uit 3 inhoudelijke modules. Elke module bestaat uit één of meer video’s, een opdracht en reflectievragen. 

Hoe is de workshop opgebouwd?

De workshop bestaat uit de volgende onderdelen: 

 1. Wat is Motivatie?
 2. Motivatie-Check als hulpmiddel
 3. Een Motiverend gesprek voeren

Daarnaast is er een startmodule (module 0), een reflectiemodule (4) en een module voor als je een certificaat of accreditatie wilt (5). 

Is deze workshop geschikt voor mij?

Deze basisworkshop is geschikt voor een brede doelgroep zorgprofessionals. Hij is zo opgebouwd, dat je ermee aan de slag gaat in je eigen werk. Ik verzorg deze workshop regelmatig:

 • Voor therapeuten en agogen die werkzaam zijn binnen woonzorgorganisaties en die te maken hebben met het meekrijgen en enthousiasmeren van teams;
 • Voor therapeuten, begeleiders, verzorgende en verpleegkundigen die te maken hebben met het motiveren van individuele cliënten;
 • Voor aandachtsvelders of aandachtsfunctionarissen die te maken hebben met het motiveren van hun eigen collega’s. 

Al deze mensen halen handvatten uit de workshop.

Natuurlijk hebben al deze professionals met andere situaties te maken in de praktijk. Het meeste resultaat haal je als je in de praktijk aan de slag gaat met de opdrachten uit de workshop. 

Wat als ik niet tevreden ben?

Ben je na het kopen van de workshop toch niet tevreden? Natuurlijk hoor ik dit graag van je!

Laat mij zo snel mogelijk weten dat je niet tevreden bent. Het liefst na je eerste module en/of binnen een week na je toegang. Je aankoopbedrag wordt volledig teruggestort. 

Mijn werkgever betaalt – Hoe regel ik dat?

Betaalt jouw werkgever? Dan is het het makkelijkst om deze is zelf te betalen. Je ontvangt automatisch een factuur en deze kan je declareren bij je werkgever. 

Werkt het binnen jouw organisatie anders? Stuur me dan de juiste adressering voor de factuur, inclusief kostenplaats. Ik stuur deze naar jouw organisatie en geef jou ondertussen toegang tot de workshop.

Wij willen als team meedoen. Hoe werkt dat?

Een workshop koop je individueel, je hebt toegang voor één persoon. Wil jij echter met je team de workshop volgen? Neem dan even contact met mij op voor een offerte op maat. 

Ik heb al veel cursussen in motiveren gevolgd. Is dit iets voor mij?

In mijn trainingen heb ik regelmatig mensen die al verschillende scholingen hebben gevolgd. Bijvoorbeeld in motiverende gespreksvoering of oplossingsgericht coachen. Zij geven aan veel aan deze trainingen of oefensessies te hebben, omdat het hun blik verbreed. 

Deze workshop is echter wel de basis. Er is geen mogelijkheid om te kiezen voor verdieping (in langere trainingen is deze mogelijkheid er wel altijd).  

Heb je al veel trainingen gevolgd? Overleg dan even met mij of dit iets voor je is. 

Meteen aan de slag?

Je kunt direct beginnen met de workshop. Na betaling heb je onmiddellijk toegang. Deze toegang houd je 3 maanden. 

Contact opnemen?