Skip to main content

Wil jij motiveren leuker, makkelijker en luchtiger maken?
Wil je niet meer sleuren en trekken, maar samen zorgen voor resultaten?
Dan help ik je graag.

Trainingen in Positief Motiveren®

Stel je eens voor…..

✔️ Dat jij niet meer hoeft te sleuren en trekken;
✔️ Dat je anderen makkelijker mee krijgt in je aanpak of behandelplan;
✔️ Dat je jouw werkdag met voldoening afsluit;
✔️ En dat je weet dat je zorgt voor optimale resultaten voor iedereen.

Hoe zou dat zijn? 

Wat zou dit betekenen voor jouw werkplezier? Je energie? Wat doet dit met jouw professionele waarde? Wat kan jij dan nog meer betekenen voor jouw organisatie en jullie cliënten? 

Honderden mensen gingen je voor

In de afgelopen jaren heb ik honderden mensen getraind en begeleid. Sommigen volgden een korte workshop, anderen een meerdaagse training. De mooiste momenten vind ik als het kwartje valt en cursisten begrijpen dat zij niet meer zo hard aan het werk hoeven. Want: ze weten nu hoe ze de ander óók mee kunnen krijgen. 

Als je iets meer leert over motiveren dan kan je heel veel meer resultaat van je werk krijgen. Je kunt dan van nog meer betekenis zijn, terwijl je zelf minder hard hoeft te werken. Omdat je weet dat je het optimale doet.  

Klinkt dat voor jou als een sprookje? Dat is het absoluut niet!

Ik zie steeds weer: Een investering in het verbeteren van je motiverende vaardigheden betaalt zich dubbel en dwars terug. Mensen die een enkele workshop volgen gaan met een andere bril kijken naar hun werk. En mensen die een langere training volgen gaan echt nieuwe vaardigheden inzetten en plukken hier de vruchten van. 

Klinkt dat aantrekkelijk voor jou? Misschien is een workshop of training Positief Motiveren dan iets voor jou.

Wat mijn trainingen kenmerkt

Wat mijn trainingen kenmerkt is dat dát wat je leert direct toepasbaar is. Alles wat ik doe is wetenschappelijk onderbouwd, maar is praktisch vertaald naar jouw dagelijks werk. Daardoor krijg je geen overbodige informatie maar kan je meteen aan de slag.  

Volg je een incompany training of individuele training? Deze zijn altijd op maat. Ik sluit aan bij waar jij, jouw team of organisatie tegenaan loopt én wat het belangrijkste is om te leren. Daarbij laat ik je eerst voelen en echt snappen wat er nodig is.

Een training volg je bij mij niet ‘just in case’, dus met heel veel informatie die je misschien óóit kunt gebruiken. Maar ‘just in time’, je leert wat je nú nodig hebt en kunt dat meteen inzetten. 

Wat het deelnemers oplevert

Bij de afronding van een online training met 4 oefenensessies gaven deelnemers de volgende resultaten aan: 

 • “Beter contact met begeleiders”
 • “Meer energie aan het eind van de werkdag”
 • “Ik ben veel vaker tevreden met wat er lukt”
 • “Veel bewuster van mijn verantwoordelijkheden, dat zorgt voor veel ruimte”
 • “Ik heb een bredere blik”
 • “Alsof ik door een andere bril kijk”
 • “Mijn adviezen zijn anders: kleiner en veel concreter”
 • “Het is makkelijker om te zien wat er al wél lukt”
 • “Als ik gefrustreerd raak is het makkelijker om door een andere bril te kijken”

Wie volgen mijn trainingen?

Waar alle deelnemers aan mijn trainingen mee te maken hebben is dat zij voor een goed resultaat de medewerking van anderen nodig hebben. Soms gaat dat om een cliënt zelf. Maar meestal gaat het om collega’s of teams. Dat kan een team rondom een cliënt zijn (bij behandelaars die intramuraal werken) of juist de eigen directe collega’s (bij aandachtsfunctionarissen). Projectleiders en teamleiders kijken meestal naar de hele organisatie. 

Behandelaars en agogen:

 • Logopedisten
 • Bewegingsagogen
 • Fysiotherapeuten
 • Diëtisten
 • Speltherapeuten en spelagogen
 • Oefentherapeuten

Aandachtsfunctionarissen, coaches en leiders:

 • Aandachstsfunctionarissen gezonde leefstijl
 • Ergocoaches / aandachtsvelders gezond en veilig werken
 • Beweegcoaches binnen zorgorganisaties
 • Voedingscoaches binnen zorgorganisaties
 • Projectleiders
 • Teamleiders

Wat zijn de ervaringen van deelnemers?

“Motiveren is de kern van mijn werk. Deze training voorziet echt in een behoefte. De filmpjes zijn duidelijk: concrete informatie ondersteund met aantrekkelijk vormgegeven illustraties. Ze zijn precies goed qua lengte om geconcentreerd te blijven. Wat mij betreft mag er nog meer informatie per module gegeven worden. Het feit dat je auditief en visueel met elkaar combineert, zorgt ervoor dat de inhoud mij bij blijft.”

Marloes Snel Voedingscoach Ons Tweede Huis deelnemer aan een online basistraining
foto van Simon

“Ik ervaar de cursus als gestructureerd en rustig. Mooi opgedeeld in niet te lange blokken, zodat ook de opzet waarborgt dat je het in je eigen tempo kan doen.

Ikzelf ben van de wetenschappelijke toets en die is speels verwerkt. De overtuiging zit in de geboden handvatten en niet in een schreeuwerig ‘zo moet het’. Een verademing.”

Simon Henk Luimstra Teamleider Sport en Cultuur gemeente Emmen, BVE2 docent, Sport en bewegen, Drenthe College deelnemer aan een online incompany training
foto van Rose

“De training heeft me echt iets opgeleverd. Ik heb geleerd dat mijn denksnelheid naar beneden moet. Het is een must om stiltes te laten vallen. Het brein van de ander moet werken!

En ondanks (of dankzij?!) de online versie werkte de training heel verbindend.”

Rosé Buskermolen – Buurtsportcoach Noordwolde deelnemer een een incompany training
Gelske Tjeerdsma

“Bij motiveren ging ik vaak zelf hard aan het werk als hulpverlener. Ik had het gevoel voor alles een oplossing te moeten hebben.

De training heeft mij bevestiging gegeven dat ik al goede dingen doe. Ik weet nu wat mij kan helpen om de ouder meer aan het werk te krijgen.

Het is een hele fijne training en vooral ook praktisch. Marielle gaf duidelijke instructies, de filmpjes waren mooi en verhelderend. Ook via Zoom ging het goed, ondanks dat we niet bij elkaar zaten had ik dat gevoel wel. Erg fijn.

Het is heel waardevol om op deze manier naar situaties te kijken, ook privé. Ik ben zelf werkzaam bij de GGD en ik zou het al mijn collega’s aanraden.”

Gelske Tjeerdsma, pedagoog bij GGD Fryslan volgde een incompany training

“Ik heb in mijn werk als begeleider enorm veel aan de concrete voorbeelden!”

Eline Lukens coördinerend begeleider op de Krommewijk te Stadskanaal (Stichting Philadelphia Zorg) deelnemer aan een online basistraining

“Een paar jaar geleden hebben we een andere cursus gevolgd voor de coachende rol die we hebben gekregen als bewegingsagoog.

Nu volg ik de cursus Positief Motiveren. Deze komt veel beter bij me binnen, door zijn eenvoud, duidelijkheid in taal, in beelden en video’s.”

Willie Hendriks, Bewegingsagoog Philadelphia volgende een online training

“Deze cursus geef ik een 9! Ik vond het een prettige cursus die op een prettige wijze gepresenteerd is. Ook de tool waar we op terug kunnen vallen is erg fijn om mee te werken. De training heeft me nieuwe inzichten opgeleverd over mijn rol in de begeleiding van mijn klanten. Die is nu veel duidelijker, stapje voor stapje ben ik het geleerde in de praktijk aan het brengen.

Dit is precies waarom ik de training wilde volgen: de verantwoordelijkheid meer bij de klant laten in plaats van dingen voor hun te doen.”

Lise Hoekstra coach gemeente Weststellingwerf deelnemer aan een incompany training

“De training is veel zinvoller dan ik van tevoren had gedacht. Met name het deel over je eigen rollen maakt me bewust van mijn eigen rol. Dit geeft een goed antwoord op de vraag waarom ik soms het gevoel krijg dat ik met de oplossing moet komen. De eenvoudige opbouw is fijn. Ik volg de training met veel plezier, het inspireert me!”

Elles Fysiotherapeut binnen een woonzorginstelling deelnemer aan de online basistraining

“Het heeft me doen nadenken over hoe iets geformuleerd wordt en door er over na te denken lukt het iedere keer een beetje beter de technieken toe te passen.”

Addy van Liere – Bewegingsagoog deelnemer aan een online training
Marielle Tromp en Ellen Bos

Positieve Gezondheid & Positief Motiveren

Positief Motiveren sluit aan bij het denken en werken vanuit Positieve Gezondheid. Samen met Ellen Bos, gecertificeerd training Positieve Gezondheid, bied ik trainingen Positieve Gezondheid & Positief Motiveren aan. De ervaring van deelnemers is dat Positief Motiveren concrete ‘handen en voeten’ geeft aan het gedachtengoed en de werkwijze van Positieve Gezondheid. 

Positieve Gezondheid en Positief Motiveren

“Soms vind ik het lastig om begeleiders te motiveren die het contact wat afhouden. De workshop heb ik als heel fijn ervaren. Het was ook heel intensief – aan het eind van de energie wel op.

Ik geef de workshop een 9. Deze is geschikt voor iedere therapeut die met begeleiders te maken heeft. Wat het me opgeleverd heeft is dat ik nu initiatief ga nemen om een gemeenschappelijke kijk op de cliënt te krijgen.“

Kinderfysiotherapeut Stichting Philadelphia Zorg volgde een online studiedag

“Soms vind ik het lastig om begeleiders te motiveren die het contact wat afhouden. De workshop heb ik als heel fijn ervaren. Het was ook heel intensief – aan het eind van de energie wel op.

Ik geef de workshop een 9. Deze is geschikt voor iedere therapeut die met begeleiders te maken heeft. Wat het me opgeleverd heeft is dat ik nu initiatief ga nemen om een gemeenschappelijke kijk op de cliënt te krijgen.“

Kinderfysiotherapeut Stichting Philadelphia Zorg volgde een online studiedag

Jammer dat het maar één ochtend was.

De workshop Positief Motiveren was gepland voor de teamochtend, naar aanleiding van de nieuwe koers van de organisatie. Het heeft me opgeleverd dat ik nu meer ga kijken naar de kleine stapjes. Ook ga ik meer complimenteren.

Deze workshop zou ik aanraden aan iedereen die mensen moet coachen/motiveren om gedrag te veranderen of doelen te behalen.”

Leontine, fysiotherapeut volgde een workshop op locatie

“Wat ik leuk vind, is dat motiverende gespreksvoering/gedragsverandering voor mij altijd een ‘saai’ en vaag onderwerp was, terwijl ik hier na de workshop echt mee aan de slag wil gaan.”

Lees de ervaring van Evie hier (blog)

foto Noah

“Wat de studiedag mij heeft opgeleverd is een nieuwe kijk op hoe je taal kan gebruiken bij het motiveren. Ik waardeer deze dag met een 8!“

Noah Latukolan , fysiotherapeut bij Philadelphia volgde een online studiedag

“Er was genoeg afwisseling tijdens deze online dag, zo blijf je alert. Ik waardeer deze dag met een 8. Deze dag is geschikt voor behandelaren die te maken hebben met teams en belangenbehartigers.”

Janke de Ruiter – Harders, Fysiotherapeut Philadelphia volgde een online studiedag
foto Angelique

“De continue zoektocht naar hoe we andere mensen letterlijk en figuurlijk in beweging kunnen krijgen is een vast onderdeel van mijn werk. Motiveren is waar we veel mee kunnen bereiken. Kennis en achtergrondinfo vind ik daarbij heel prettig.

Voordat ik me aanmeldde voor de training had ik wel twijfels. Ik vroeg me of of het voldoende diepgang zou hebben, of het niet meer van hetzelfde zou zijn. Maar: Ik vond het een duidelijke overzichtelijke modules. Prettig om te volgen en veel is herkenbaar en toepasbaar.

De training heeft mij inzicht opgeleverd in de verschillende rollen die ik als fysiotherapeut heb. Ik ben me nu bewust dat ik met het opzetten van de coach-pet in plaats van de expert-pet voor verandering het systeem van clienten kan zorgen. Niet overnemen, maar gezamelijk eigenaar zijn en verantwoordelijkheid nemen.

Ik denk dat deze training laagdrempelig en breed inzetbaar is voor bewegingsagogen en paramedici. Maar ook inzichtelijk voor groepsleiding.”

Angelique Zomer, fysiotherapeut bij Celle volgde een online basistraining
Marielle Tromp achter tafel

Heb jij interesse in een incompany training of workshop?

Ben jij op zoek naar een incompany training of workshop? Of zoek je een spreker voor jullie congres of inspiratiedag?

Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden. Het liefst spreek ik je telefonisch, maar ik vind het handig om even tijd voor je te hebben. Mail me daarom om een afspraak te maken naar marielle@marielletromp.nl , of stuur een WhatsApp bericht via de knop onderaan de site. Dan spreken we elkaar binnenkort. 

Contact opnemen?