Skip to main content

Ik zet me graag in binnen zorg en welzijn. Daarbij neem ik al mijn kennis en ervaring mee.

Om je een beeld te geven van wat ik kan betekenen, deel ik hieronder een aantal voorbeelden uit de afgelopen jaren.

Denk jij dat je een vraag of opdracht hebt die mij bij past? Aarzel dan niet en neem contact met mij op!

Of lees eerst meer over mij

Voorbeelden uit de afgelopen jaren

Hoe blijf ik doen wat er toe doet in mijn project?

Als programmamanager of projectleider heb je veel taken en schakel je voortdurend tussen verschillende levels. Je hebt een pionierende rol en ontdekt, leert en ontwikkelt bij iedere stap. Misschien vind je het fijn om af en toe even met iemand te sparren, zodat je weet dat je op de juiste weg blijft en zorgt voor optimale impact met je project.

Herken je dit? Dan kan ik je helpen. Lees hier meer. 

Hoe motiveer ik begeleiders om samen aan de slag te gaan?

“De focus op wat al WEL goed gaat. Ik heb ervaren….. dat het werkt! Na jouw workshop destijds is dit het punt dat ik heel goed en makkelijk in heb kunnen voegen in het begeleiden van de groepen. Bedankt!”

– Marij de Lange – logopedist/akoepedist bij Koninklijke Visio

manager ordent papieren op de vloer
Hoe zorgen we ervoor dat ergocoaches in ons ziekenhuis hun werk goed kunnen doen?
Over deze vraag was al veel gepraat en uitgebreid gedacht. Maar door de onderstroom zichtbaar te maken met behulp van een organisatie-opstelling ontstonden nieuw inzichten. De aangrijpingspunten voor daadwerkelijke ondersteuning bleken anders dan gedacht.
verzenddozen post
Hoe zorgen we dat we met oog voor iedereen de volgende stap zetten?

Voor een team dat met reorganisaties te maken heeft gehad heb ik 2 online teamdagen begeleid. De medewerkers hebben op een creatieve manier afscheid genomen van de afgelopen periode en hebben – symbolisch en praktisch – de eerste stap gezet naar een nieuwe manier van werken.

medewerkers op grasveld
Kan je ons helpen in de voorbereiding op een constructief gesprek met de bestuurder?

Voor deze vraag was het behulpzaam om eerst alle informatie terug te brengen tot de kern – dit heb ik visueel gedaan. Daarna ging ik als procesbegeleider mee bij een 2-daagse waarin we dit gesprek voorbereidden én zij dit gesprek voerden.

Marielle Tromp achter tafel
Hoe zorg ik ervoor dat ik in mijn praktijk kan doen wat er voor mij doe doet, terwijl ik (ook financieel) goed voor mezelf zorg?
Ik begeleid diverse zelfstandige zorgprofessionals bij deze vraag. Dit zijn zowel eenpitters als mensen met een klein team. Soms gaat het om een eenmalige brainstorm-middag en andere keren om langere trajecten met meerdere gesprekken en uitgebreide ondersteuning.
Karlien Luten
Hoe bouw ik een praktijk die écht bij mij past?

“Mariëlle is een heel fijn mens om mee te sparren en samen te werken. Ze heeft mij geholpen om mijn praktijk op te bouwen. Met haar brede kennis en creativiteit denkt ze met je mee en inspireert ze je om steeds weer een stapje verder te zetten. Dit maakt dat ik regelmatig met haar aan tafel zit om mijn praktijk verder te ontwikkelen.” – Dr. Karlien Luten – InBalanzCoaching

poppetjes systemisch werk
Wie kan eens stevig met ons meedenken over de opzet van ons leefstijlproject?
Regelmatig schuif ik aan bij een projectgroep die te maken heeft met leefstijl. Als bewegingswetenschapper heb ik namelijk veel gewerkt aan (de ontwikkeling van) leefstijlprojecten. Ik word daarom door verschillende organisaties betrokken als sparringpartner en adviseur. Soms gaat het daarbij om de projectgroep, soms om de projectleider. Bij dit soort trajecten neem ik zowel mijn kennis over motiveren en veranderen als mijn breed vertakte netwerk mee.
Hoe leren ergocoaches makkelijker motiveren?

Voor ergocoaches is het soms lastig om hun collega’s ‘mee’ te krijgen. Sommige ergocoaches voelen zich zelfs wel eens een politie-agent. Dit bleek uit onderzoek bij ergocoaches van de academische ziekenhuizen. 

Bij het vernieuwen van de opleiding is ervoor gekozen veel meer aandacht te besteden aan coachen en motiveren. Hier heb ik invulling aan gegeven. 

Hoe kan ik anderen nog beter motiveren?

“Ondanks mijn grote kracht mensen te motiveren, vond ik dat me dit soms nog niet voldoende lukte. Wat de training me heeft opgeleverd is dat ik op een andere manier kijk naar degene die ‘tegenover’ je staat. Ik pas mijn tempo nu beter op hen aan.

Mariëlle is een rustige trainer, vertellend vanuit praktijk en privé. Dat is plezierig, want dat zijn vaak de dingen die blijven hangen.”

Berend Jan Niemeijer – bewegingsagoog bij Talant

Hoe kunnen we ons leefstijlproject het beste vormgeven?

Regelmatig stem ik af met de innovatiewerkplaats Active Ageing van mensen met een verstandelijke beperking. Als bewegingswetenschapper zijn de lijntjes hierin kort.

Het is fijn om op deze manier voortdurend ‘practise based’ en ‘evidence based’ werken te blijven verbinden. 

poppetjes voor organisatie-opstelling

Meer weten?
Neem dan contact met mij op.

Wilhelmina Ziekenhuis Assen
Nederlandse federatie van universitair medische centra
""
""
""
    Contact opnemen?